INCARCARE...

Draw Attention

Instalare sisteme

Autor: Anca

Cerere e oferta instalare sisteme de supraveghere

Aka Automati iti pune la dispoziti echipele de tehnicieni pentru instalarea sistemelor de securitate comercializate din magazinul nostru, pe tot tot teritoriul tarii.

Pentru a primi o cerere de oferta, te rugam sa alegi tipul sistemului din lista de mai jos, apoi completeaza datele solicitate in formular. Aceste date vor fi utilizate pentru a fi contactat de un coleg, in cel mai scurt timp, pentru a-ti oferi cea mai buna solutie potrivita nevoilor tale.

Aka Automati ofera montaj doar clientilor care achizitioneaza echipamentele de la Aka Automati. Nu asiguram montaj pentru sisteme achizitionate din alt magazin.

Prin completarea acestui formular va exprimati acordul in ceea ce priveste procesarea datele oferite si cu caracter personal. Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina Politica de confidentialitate inainte de a trimite cererea.

Solicita o oferta de instalare  Te rog să dovedești că ești om selectând camion.

  11mai

  Ce este o casă inteligentă?

  Autor: Anca

  Când nu ești acasă, îndoieli mici pot începe să-ți aglomereze mintea. Am oprit aparatul de cafea? Am setat alarma de securitate? Copiii își fac temele sau se uită la televizor? Cu o casă inteligentă, poti indeparta toate aceste griji cu o privire rapidă la smartphone sau tableta. Poți conecta dispozitivele și aparatele din casa ta astfel încât să poată comunica între ele și cu tine.

  Ce este o casă inteligentă?

  O casă inteligentă se referă la o configurație convenabilă a locuinței în care aparatele și dispozitivele pot fi controlate automat de la distanță oriunde cu o conexiune la internet folosind un dispozitiv mobil sau alt dispozitiv în rețea.

  Cum funcționează casele inteligente?

  Dispozitivele unei case inteligente sunt conectate între ele și pot fi accesate printr-un punct central – un smartphone, o tabletă, un laptop sau un panou tactil. Conectivitatea dintre acestea permit utilizatorului să controleze funcții precum accesul la securitatea casei, temperatura, iluminatul, prizele, sistemul de irigații, jaluzelele și multe altele.

  Aparatele electrocasnice inteligente sunt dotate cu abilități de auto-învățare, astfel încât acestea pot învăța programul proprietarului și pot face ajustări în funcție de necesități. Casele inteligente ce au activat control pentru iluminare permit proprietarilor să reducă consumul de energie electrică și să beneficieze de economii de costuri legate de energie.

  Unele sisteme de automatizare avertizează proprietarul de locuință dacă este detectată vreo mișcare în casă atunci când sunt plecați, în timp ce alții pot apela autoritățile – echipe de interventie, poliție sau pompieri – în caz de situații iminente.

  Odată conectate, serviciile precum o sonerie inteligentă, un sistem inteligent de securitate și aparate inteligente fac parte din tehnologia IoT (internet of things), o rețea de obiecte fizice care pot aduna și partaja informații electronice.

  Casele inteligente pot dispune de sisteme wireless, cu fir sau de ambele. Sistemele wireless sunt mai ușor de instalat. Sistemele cu fir, pe de altă parte, sunt considerate mai fiabile și sunt de obicei mai dificil de compromis de hackeri.

  De ce ai nevoie de această tehnologie?

  Tehnologia avansează pe zi ce trece, iar deținerea unei case inteligente devine o necesitate. În trecut, casele inteligente erau considerate a face parte dintr-un stil de viață de lux, dar astăzi au devenit o parte importantă a vieții noastre. În acest articol, vom împărtăși câteva dintre motivele de bază pentru care ar trebui să îți transformi locuint într-o “casă inteligentă”.

  1. Eficiență: cu un singur buton sau o aplicație pe smartphone, poți controla numeroase dispozitive sau sisteme. Cu ajutorul dispozitivului inteligent, vei fi capabil să îți controlezi confortul termic (încălzire, AC), să pornești și să stingi luminile cu un singur clic de oriunde din casă. Aceasta nu este doar o procedură eficientă, dar te va ajuta, de asemenea, să economisești energie electrică.

  2. Comoditate: Să ai o casă inteligentă îți permite să controlezi mai multe dispozitive și sisteme electronice din toată casa. Coborâți rulourile, porniți luminile și monitorizați securitatea. Caracteristicile enumerate ale casei inteligente sunt suficiente pentru a convinge o persoană să-și transforme casa într-una inteligentă.

  3. Confort: Casele inteligente îți fac viața confortabilă; nu trebuie să mergi prin toată casa pentru a îndeplini diverse funcții. Cu dispozitive inteligente, poți efectua toate operațiunile casnice prin aplicații, în timp ce stai confortabil pe canapea sau în pat.

  4. Liniște: O casă inteligentă este, de asemenea, o modalitate majoră de a oferi liniște sufletească; poțo utiliza dispozitivul inteligent pentru a verifica ușile, ferestrele, sistemul de securitate, etc. De asemenea, poți verifica dacă ușa garajului este închisă corect tot prin intermediul aplicației. Nu trebuie să îți faci griji să ieși să verifici.

  5. Personalizare: Casele inteligente îți permit, de asemenea, să ai lucruri electronice așa cum îți place. Poți coborî rulourile automat la un anumit moment, să ajustezi luminozitatea iluminatului interior, precum și iluminatul exterior, în funcție de alegerea ta. În mod similar, poți personaliza fiecare aparat electronic în funcție de nevoile tale.

  În afară de aceste beneficii, există și câteva motive esențiale care fac necesară transformarea locuinței într-o casă inteligentă:

  Securitate: Casele inteligente îți vor permite să adaugi un plus de siguranță locuinței tale și îți permite să monitorizezi foarte ușor securitatea prin intermediul telefoanelor inteligente.

  Facturi: Totul devine mai scump de la zi la zi, iar oamenii sunt foarte preocupați de facturile lor de utilități. Casa inteligentă asigură economisirea energiei electrice și reducerea facturilor de energie și apă. O casă inteligentă îți va permite să stingi luminile și să oprești alte obiecte electronice chiar și atunci când ești în pat.

  Alarme: Incendii, inundații sau intrările prin efracție sunt doar câteva evenimente care îți pot anihila casa sau pot submina viața prietenilor și a familiei. Dispozitivele inteligente pentru acasă te pot anunța când au loc astfel de evenimente prin alarme și notificări care pot fi suficiente pentru a îți salva viața.

   

  Dacă te vrei să îți modernizezi locuința într-o casă inteligentă, vorbește astăzi cu unul dintre membrii echipei noastre!

  Dacă ți-a plăcut articolul nostru, intră pe pagina noastră de facebook și lasă-ne un like.

  7mai

  Ghidul tău pentru automatizarea locuinței

  Autor: Anca

  Vrei să investești în automatizarea locuinței, dar nu știi de unde să începi? Te asigurăm că procesul nu este atât de complicat pe cât pare.

  Urmează pașii de mai jos pentru implementarea soluțiilor de automatizare ale locuinței.

  1. Identifica necesitatile pentru automatizare

  Principalele necesitati ale clientilor se refera la un confort crescut, economie, mai putin efort, mai multa siguranta si intimitate in viata de zi cu zi. Sigurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa identifici care sunt acele nevoie pe care le ai tu si familia ta si in functie de ele sa automatizezi locuinta ta.

  Spre exemplu, un sistem de automatizare pentru intimitate si siguranta implica controlul ferestrelor (rulouri, jaluzele, perdele, etc.). Poti programa sistemul sa se inchida seara, pentru a dispune de intimitatea de care ai nevoie. Poti de asemenea sa automatizezi mai multe solutii simultan in functie de bugetul de care dispui.

  2. Statileste bugetul pe care vrei sa il investesti

  Automatizarea locuinței este foarte utilă și poate aduce multe beneficii, insă, trebuie să identifici bugetul pe care poți sa il aloci pentru investiția în locuința ta. Costurile variaza la fiecare furnizor, dar trebuie sa ai in vedere pe langa achizita echipamentelor de automatizare si costurile de livrare si instalare.

  3. Achiziționează echipamentele

  Odata ce ai stabilit solutiile de automatizare de care ai nevoie, trebuie doar sa comanzi echipamentele respective. Dupa ce sistemele au fost instalate poti sa incepi sa le utilizezi si vei beneficia astfel, de o schimbare în bine a vieții tale. Vei fi surprins plăcut de fiecare dată când ajungi acasă sau în fiecare dimineață când vei beneficia de efectul revolutionar al sistemelor automate.

  7mart.

  Creeaza o locuinta mai inteligenta cu sisteme automatizate

  Autor: Anca

  Intr-o casa tipica orice actiune este intreprinsa manual, fie ca este vorba despre pornirea aerului conditionat, inchiderea luminii sau reglarea caldurii furnizate de unitatea de incalzire centrala a locuintei.

  In cazul casei inteligente electronicele si electrocasnicele pot fi controlate de la distanta, putand chiar sa comunice intre ele. Utilizatorii pot crea scenarii adica o regula sau un set de reguli care sa se aplice locuintei in momentul actionarii unui buton. O astfel de regula ar putea fi: daca temperatura scade sub 20 de grade sa porneasca centrala termica.

  Casa inteligenta va oferi posibilitatea de a controla de la distanta dispozitivele din locuinta si de a seta reguli automate pentru functionarea acestora.

  Ce avantaje ofera casa inteligenta?

  Intrebarea cea mai frecventa este probabil “la ce ne foloseste o casa inteligenta”? Casa inteligenta usureaza viata locatarilor si ofera securitate si economie, aspecte destul de importante in ziua de azi.

  Cum ne poate usura viata o casa inteligenta?

  In casa inteligenta pot fi create o multitudine de scenarii care au la baza mai multe sisteme interconectate ce comunica intre ele. Astfel printr-o simpla apasare de buton poate fi actionata o singura functie sau mai multe functii simultan. Daca spre exemplu, seara dupa ce v-ati bagat in pat ati uitat lumina aprinsa in living si sa verificati usa de la intrare, casa inteligenta va actiona inchiderea automata a usii si stingerea luminii prin scenariul “somn”.

  Cand plecati in concediu puteti sa stati de acum linistiti. Casa inteligenta ofera acces de la distanta prin intermediul internetului si astfel poti verifica in orice moment ce se petrece in locuinta sau daca esti deja pe drum si ai uitat sa stingi lumina si sa cobori storurile printr-o simpla apasare de buton poti realiza aceste actiuni fara a fi nevoie sa te intorci din drum.

  Securitatea este foarte importanta pentru o locuinta. Putem accesa in timp real camerele video din casa pentru a verifica cand suntem la job daca bona are grija de copil, sa detecteze un intrus si sa trimita o notificare direct pe telefonul mobil sau daca vrem sa dam acces pentru o ora unui alt membru al familiei cand nu suntem acasa, putem oferi acces prin intermediul casei inteligente.

  Economia este foarte importanta in intretinerea unei case. Cand locuinta este libera putem seta ca temperatura sa fie coborata automat la 18 grade si cand ne intoarcem sa creasca din nou la 22 grade in modul confort.

  Sistemele audio wireless permit impartirea virtuala pe camere si controlul individual dintr-un punct central. Pot fi implementate sisteme audio multi-room ce permit sa asculti muzica diferita in camere diferite, poti crea un loc special “cinema” in casa ta unde sistemul automatizat va controla proiectorul, sistemul de lumini si sistemul audio.

  In magazine exista deja o serie de produse inteligente, precum becuri smart, termostate automate si prize controlabile de la distanta. Fiecare dispozitiv inteligent utilizeaza propriul standard si poate fi controlat intr-un anumit mod de pe dispozitiv. In momentul de fata cele mai intalnite tipuri de dispozitive inteligente sunt:

  • intrerupatoare – controleaza de obicei luminile din casa, insa nu se limiteaza numai la corpuri de iluminat;
  • prize – ofera statistici privind consumul de curent si pot porni/opri automat dispozitivele conectate la ele in functie de parametri setati de utilizator si sunt ideale pentru automatizarea dispozitivelor non-smart;
  • becuri – pot fi oprite/pornite de la distanta sau automat in functie de evenimente, se poate controla intensitatea luminoasa si culoarea in cazul unor becuri led in special;
  • securitate – control de la camere video de securitate pana la yale de control al accesului in locuinta;
  • senzori – masoara temperatura, umiditatea, detecteaza fumul, nivelul de lumina exterioara si sunt folositi pentru activarea/dezactivarea altor dispozitive inteligente in functie de scenarii;
  • termostate – controleaza centralele termice, caloriferele si aparatele de climatizare pentru a raci/incalzi locuinta la valorile confortabile prestabilite.
  Suna acum!