INCARCARE...

Ce este o casă inteligentă?

Când nu ești acasă, îndoieli mici pot începe să-ți aglomereze mintea. Am oprit aparatul de cafea? Am setat alarma de securitate? Copiii își fac temele sau se uită la televizor? Cu o casă inteligentă, poti indeparta toate aceste griji cu o privire rapidă la smartphone sau tableta. Poți conecta dispozitivele și aparatele din casa ta astfel încât să poată comunica între ele și cu tine.

Ce este o casă inteligentă?

O casă inteligentă se referă la o configurație convenabilă a locuinței în care aparatele și dispozitivele pot fi controlate automat de la distanță oriunde cu o conexiune la internet folosind un dispozitiv mobil sau alt dispozitiv în rețea.

Cum funcționează casele inteligente?

Dispozitivele unei case inteligente sunt conectate între ele și pot fi accesate printr-un punct central – un smartphone, o tabletă, un laptop sau un panou tactil. Conectivitatea dintre acestea permit utilizatorului să controleze funcții precum accesul la securitatea casei, temperatura, iluminatul, prizele, sistemul de irigații, jaluzelele și multe altele.

Aparatele electrocasnice inteligente sunt dotate cu abilități de auto-învățare, astfel încât acestea pot învăța programul proprietarului și pot face ajustări în funcție de necesități. Casele inteligente ce au activat control pentru iluminare permit proprietarilor să reducă consumul de energie electrică și să beneficieze de economii de costuri legate de energie.

Unele sisteme de automatizare avertizează proprietarul de locuință dacă este detectată vreo mișcare în casă atunci când sunt plecați, în timp ce alții pot apela autoritățile – echipe de interventie, poliție sau pompieri – în caz de situații iminente.

Odată conectate, serviciile precum o sonerie inteligentă, un sistem inteligent de securitate și aparate inteligente fac parte din tehnologia IoT (internet of things), o rețea de obiecte fizice care pot aduna și partaja informații electronice.

Casele inteligente pot dispune de sisteme wireless, cu fir sau de ambele. Sistemele wireless sunt mai ușor de instalat. Sistemele cu fir, pe de altă parte, sunt considerate mai fiabile și sunt de obicei mai dificil de compromis de hackeri.

De ce ai nevoie de această tehnologie?

Tehnologia avansează pe zi ce trece, iar deținerea unei case inteligente devine o necesitate. În trecut, casele inteligente erau considerate a face parte dintr-un stil de viață de lux, dar astăzi au devenit o parte importantă a vieții noastre. În acest articol, vom împărtăși câteva dintre motivele de bază pentru care ar trebui să îți transformi locuint într-o “casă inteligentă”.

1. Eficiență: cu un singur buton sau o aplicație pe smartphone, poți controla numeroase dispozitive sau sisteme. Cu ajutorul dispozitivului inteligent, vei fi capabil să îți controlezi confortul termic (încălzire, AC), să pornești și să stingi luminile cu un singur clic de oriunde din casă. Aceasta nu este doar o procedură eficientă, dar te va ajuta, de asemenea, să economisești energie electrică.

2. Comoditate: Să ai o casă inteligentă îți permite să controlezi mai multe dispozitive și sisteme electronice din toată casa. Coborâți rulourile, porniți luminile și monitorizați securitatea. Caracteristicile enumerate ale casei inteligente sunt suficiente pentru a convinge o persoană să-și transforme casa într-una inteligentă.

3. Confort: Casele inteligente îți fac viața confortabilă; nu trebuie să mergi prin toată casa pentru a îndeplini diverse funcții. Cu dispozitive inteligente, poți efectua toate operațiunile casnice prin aplicații, în timp ce stai confortabil pe canapea sau în pat.

4. Liniște: O casă inteligentă este, de asemenea, o modalitate majoră de a oferi liniște sufletească; poțo utiliza dispozitivul inteligent pentru a verifica ușile, ferestrele, sistemul de securitate, etc. De asemenea, poți verifica dacă ușa garajului este închisă corect tot prin intermediul aplicației. Nu trebuie să îți faci griji să ieși să verifici.

5. Personalizare: Casele inteligente îți permit, de asemenea, să ai lucruri electronice așa cum îți place. Poți coborî rulourile automat la un anumit moment, să ajustezi luminozitatea iluminatului interior, precum și iluminatul exterior, în funcție de alegerea ta. În mod similar, poți personaliza fiecare aparat electronic în funcție de nevoile tale.

În afară de aceste beneficii, există și câteva motive esențiale care fac necesară transformarea locuinței într-o casă inteligentă:

Securitate: Casele inteligente îți vor permite să adaugi un plus de siguranță locuinței tale și îți permite să monitorizezi foarte ușor securitatea prin intermediul telefoanelor inteligente.

Facturi: Totul devine mai scump de la zi la zi, iar oamenii sunt foarte preocupați de facturile lor de utilități. Casa inteligentă asigură economisirea energiei electrice și reducerea facturilor de energie și apă. O casă inteligentă îți va permite să stingi luminile și să oprești alte obiecte electronice chiar și atunci când ești în pat.

Alarme: Incendii, inundații sau intrările prin efracție sunt doar câteva evenimente care îți pot anihila casa sau pot submina viața prietenilor și a familiei. Dispozitivele inteligente pentru acasă te pot anunța când au loc astfel de evenimente prin alarme și notificări care pot fi suficiente pentru a îți salva viața.

 

Dacă te vrei să îți modernizezi locuința într-o casă inteligentă, vorbește astăzi cu unul dintre membrii echipei noastre!

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, intră pe pagina noastră de facebook și lasă-ne un like.

Call Now ButtonSuna acum!