INCARCARE...

Întrebări frecvente

↝ Ce este o casă inteligentă?

Casa inteligentă – sistemele principale precum încălzirea, iluminatul, audio, securitatea, alte sisteme controlate electronic sunt conectate și pot comunica între ele. Sistemul în ansamblu poate fi controlat prin panourile de pe perete sau cu telefonul inteligent, tabletă sau prin mesaj text.

De asemenea, presetarile de economisire a energiei sau de securitate pot fi activate prin simpla apăsare a unui buton. Exemplu: atunci când sunteți în vacanță, la serviciu sau pur și simplu doriți să opriți toate luminile din casă.

↝ Ce trebuie să știu când plănuiesc să fac o casă inteligentă?

Dacă sunteți implicat într-un proiect care vă permite să vă reasamblati casa, cum ar fi o renovare sau o construcție nouă, atunci vă aflați în poziția ideală pentru a profita de sistemul Automati complet cablat. Un sistem cu fir poate oferi mai multă energie decât sistemele wireless și vă permite să profitați din plin de potențialul proprietății.

Electricianul/tehnicianul pentru casa inteligentă trebuie să se asigure dacă cablajul din locuință pentru iluminat, incălzire, perdele, jaluzele și alte sisteme este instalat corect.

↝ Ce tehnologie foloseşte Automati?

Automati se bazează pe un număr diferit de tehnologii, în funcție de gama de produse pe care o utilizați. Majoritatea produselor noastre rulează pe un protocol de comunicație bus: BUSPRO și KNX.

Suntem dedicați îmbunătățirii continue și deschiși pentru integrarea cu alți producători și dezvoltatori.

↝ Cine poate instala un sistem pentru casa inteligentă?

Acest sistem trebuie să fie instalat întotdeauna de un profesionist instruit și certificat, deorece controlează elemente electrice de tensiune de rețea, cum ar fi sistemele de iluminat și încălzire. Echipa noastră de specialiști poate să implementeze orice soluție legată de casa inteligentă și, de asemenea, și persoanele instruite de noi în cadrul cursurilor de formare pentru proiectant BMS (builging management system).

Cu toate acestea, odată instalat, toate aspectele legate de locuința dvs. pot fi controlate ușor și simplu, utilizând panourile elegante de pe pereții dvs sau din telefoane inteligente sau tablete, atunci când sunteți acasă sau sunteți plecat.

↝ Se pot crea soluții personalizate?

Uneori suntem abordați cu cerințe specifice pentru proiecte mari. Suntem mereu dornici să dezvoltăm soluțiile noastre, iar dacă proiectul dvs. are o cerință specială vă rugăm să discutați cu noi pentru a vedea cum vă putem ajuta.

De exemplu, hotelurile doresc adesea un aspect specific pentru panourile de perete pentru a se potrivi cu branding-ul și tonul locului. Putem oferi panouri personalizate, finisaje și culori pentru proiectul hotelier.

↝ Ce sunt scenariile?

Scenariul reprezintă posibilitatea de a grupa comenzile proprietarului casei și acțiunile sistemului într-o singură soluție personalizată. Scenariile se regăsesc în orice sistem inteligent de automatizare și permit personalizarea unor acțiuni în funcție de cerințe și necesități. Un scenariu implică cel puțin două componente ale sistemului, acțiunea uneia fiind condiționată de o caracteristică a celeilalte.

Exemple de scenarii:

↝ Scenariul “Bun Venit” – când te întorci acasă: sistemul de alarmă este dezactivat, se aprind luminile în camerele prestabilite (hol, living), se ridică storurile, iar sistemul de încălzire trece în regimul de confort.

↝ Scenariul “Plecat la birou” – când pleci de acasă: toate luminile se sting, sistemul de incălzire trece în modul “redus”, storurile se închid, prizele sunt scoase de sub tensiune și se activează sistemul de alarmă.

↝ Scenariul pentru copii – pentru momentul în care copiii rămân singuri acasă, poți crea un scenariu în care prizele să fie scoase de sub tensiune, TV-ul să se închidă după 2 ore din momentul în care este pornit sau notificare prin sms în momentul în care copilul intră în biroul părinților.

↝ Scenariul “Plecat în vacanță” – se poate crea o soluție personalizată pentru vacanță în care seara se deschide lumina din sufragerie și pornește telvizorul ca și când cineva ar fi acasă.

↝ Pot să extind sistemul în viitor?

Da, se poate extinde fără nici o problemă.

Sistemele BUSPRO și KNX permit adăugarea de module suplimentare atât timp cât firele sunt instalate. Dacă doriți să adăugați mai multe zone muzicale sau să faceți upgrade la un modul logic pentru caracteristici bazate pe timp este nevoie doar de câteva minute pentru instalare și o scurtă perioadă de timp pentru programare.

Suna acum!